VELKOMMEN!

Dette er en blogg for alle dansere som går, har gått eller vil gå i leikarringen, for alle foreldre til dansere og for andre interesserte.
Husk at det kan ligge mer (bilder og linker) under hver "les mer" på slutten av hvert innlegg. VELKOMMEN!

tirsdag 9. oktober 2012


SJOKOLADEKURS OG SJOKOLADEKAPPLEIK
DEN 2.-3.OKTOBER I TRESFJORDEN!


Lørdag 29.oktober
-dro jeg og 6 jenter over til Tresfjorden for å delta på Sjokoladekurs!
Det er ikke kurs for å lage sjokolade, men et kurs hvor man lærer om ulike greiner i folketradisjonen vår som sang, dans og spill. Fem av jentene: Synnøve, Elvida, Sofie, Natalie og Demi var nybegynnere på fele -men fikk et felekurs. Silje har spilt fele lenge, så hun fikk være med på et kurs for de mer erfarne.
Alle var på dansekurs etterpå.
Vi fikk servert taco, til stor begeistring. NRK M&R var der og gjorde opptak. Dette ble sendt på lokalsendingen mandag kveld.
Se innslaget fra NRK her: http://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-moere-og-romsdal/dkmr99100112/01-10-2012  SJOKOLADEKAPPLEIKINNSKAGET kommer ca 13 minutter inn i sendinga.
Om kvelden var det "konsert" hvor alle viste det de hadde lært på de ulike kursa.
Søndag 30.oktober
-var vi 15 dansere med noen foreldre, besteforeldre, søsken m.fl. som dro for å være med på SJOKOLADEKAPPLEIK. En kappleik er en arena der det konkurreres innen den norske tradisjonen i vokalt, dans og spill på f.eks fele/hardingfele/munnharpe mm. Det var dommere på denne kappleiken også, men de uttalte seg i positive vendinger og ga konstruktiv kritikk til alle som var på scena. Alle fikk premie; som var SJOKOLADE.
Vi fikk sett mange andre barn og unge som holdt på med noe av det samme som vi ...det er kjekt å møtes og noen nye vennskap ble det.
BILDER fra helga kan du ser på disse to lenkene:
En artig ting!
To av våre "gamle"dansere var insturktører og dommere denne helga. De har utdannet seg videre med dans, spill og sang og sitter nå med hver sin bachelor i tradisjonsdans ved NTNU Trondheim. De heter Anna Gjendem og Mathilde Øverland.
Takk for atter ei fin helg sammen med dere!
Birgitte

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar