VELKOMMEN!

Dette er en blogg for alle dansere som går, har gått eller vil gå i leikarringen, for alle foreldre til dansere og for andre interesserte.
Husk at det kan ligge mer (bilder og linker) under hver "les mer" på slutten av hvert innlegg. VELKOMMEN!

lørdag 10. november 2012

Skumringskveld 30.10.12

SKUMRINGSKVELD!


Det var mange mange barn som møtte opp med varme klær og lykt i hånda. Været var virkelig på vår side denne siste tirsdagskvelden i oktober. Vi vandret sammen inn på museumsområdet, og det ble virkelig et lystog! Alle trodde at dette ville bli et besølk inn i noen av de gamle husa, men så hørte vi plutselig at noen ropte på hjelp! Det var rett bak Eidestabburet...og der satt ei gammel kjerring med nesa si fast i en stubbe! Hun sa at hun hadde sittet der i over 100 år , at ingen hadde hjulpet henne før vi kom....Vi lurt litt på hva vi skulle gjøre for å hjelpe henne, og fant ut at å synge en sang ville hjelpe stort. Så slik ble trollkjerringa freslt fra å sitte fast.... Smmen vandret vi videre rundt dammen, og da hørte vi noen som ropte. Sannelig - det var to jenter oppå haugen som kalte på kyrne sine. De trodde kanskje at vi var kyr? Vi gikk opp til jentene, og de bodde der oppe - på setra. Etter at vi hadde snakekt litt med de om hva ei seter er, og hva de egentlig gjorde på setra, så fikk vi se inn  begge seterbuene... Det var kjekt. Buene var ganske små, men koselige.

Så vandre vi alle videre mot Hammervollstua. Der så vi lys gjennom vinduet, så vi gikk inn. Der satt en gutt og rotet i asken. Skitten og rar var han. Så skjønte vi det: han var jo ASKELADDEN! Vi satte oss ned og spurte han ut om noen av opplevelsene hans. Særlig evetyret om da han kappåt med trollet. Det var spennende å høre, dessuten hadde han spekepølse å dele ut.

Det var både mørtkt og skummelt, så etter at alle hadde øvd på Kråkevisa sammen med Birgitte, så gikk vi til Reknesstabburet. Det var deilig å komme i lyseet igjen, og ikke minst til toalett og slikt. Der var det dekt på til alle, og så ble det is og muffins. I etargildets stillhet benyttet Birgitte og Signe sjansen til å orientere om: Julelotteriet, Sjokoladekappleiken somk har vært, Tur til Vestnes neste uke mm. Så: da var en og en halv time gått.

Takk spesielt til RAGNA OG SIGRID SOM VAR BUDEIER, EIVIND SOM VAR ASKELADDEN OG INGEBORG SOM VAR EI FLOTT TROLLKJERRING!

Hvis noen har flere bilder så bare send til meg så legger jeg de til mappa. Se bilder her!

Birgitte

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar