VELKOMMEN!

Dette er en blogg for alle dansere som går, har gått eller vil gå i leikarringen, for alle foreldre til dansere og for andre interesserte.
Husk at det kan ligge mer (bilder og linker) under hver "les mer" på slutten av hvert innlegg. VELKOMMEN!

mandag 11. november 2013

Skumringskvelden 5.november!

For en strålende kveld!
Det ble få bilder denne kvelden, det var dessuten så mørkt at det nok ikke hadde latt seg gjøre med mitt utstyr. men bilder kan forklares også ved ord!

1.og 2.parti møtte opp og fikk tent lyktene sine, så startet skumringstimen vår ute på de mørke museumsområdet med de gamle husa. Først skulle vi inn i Erikgarden og se hvordan det så ut der: men hva fant vi på stua? Tre grøtskåler med skjeer oppi, og tre stoler i ulike størrelser. Det gikk bare ei lita stund, så kom det lyder fra andre etasje, og så kom det noen ned trappa... det ble litt skummelt, men så var det barne Gullhår. Vi snakket med Gullhår og hun fortalte om skålene og grøten, og at hun hadde sovnet oppe i den myke minste senga. Vi inviterte Gullhår til å bli med oss på runden før bjørnene ville komme tilbake, og det ville hun gjerne.

Deretter gikk vi til Pålgarden, og oppdaget til min forbauselse at der var det lys på stua og at huset ikke var låst..... Da vi banket på så kom ei jente i forkle ut og lurte på om vi var enda noen friere, men det var vi ikke....vi var jo bare Leikarringen! Hun het Korse og inviterte oss inn for å oppmuntre Reveenka som satt i stua. Vi gikk inn og fikk vite litt av hvert om Reveenka og huset. Vi inviterte også disse til å bli med videre på runden vår, og de takket ja.

Så skulle vi inn på sauefjøsen fra Eidsbygda, og det var ikke så lett å få nøkkelen inn i nøkkelhullet i mørket. alle barna sto på låvebroa og ventet på at jeg skulle låse opp, da det plutselig ble et rabalder under broa. Det var trollet som ventet på Bukkene Bruse... Men da han hørte at vi bare var leikarringen, så sprang han til skogs.... vi ropte at bukkene kanskje var på setra eller på badeland...

Vi bestemte oss for å snu og heller gå til Eidestua.
På Eidestua var det også lys på stua og åpen dør. Vi gikk inn og der satt ei gammen dame og kardet på noe ull. Hun het bare bestemor, og hun ventet på at barnebarnet skulle komme med noe mat...hun pleide å komme på besøk og ha med seg ei korg med mat i. Vi sa til henne at ingen burde gå ute alene i skogen nå når det er så mørkt...i gamledager var det jo både ulv og bjørn i skogen... Bestemor pakket bort kardene og ble med for å leite etter barnebarnet i skogen....vi fant henne til slutt og da så vi at hun hadde rød hette på deg. Hun sa at hun het Rødhette og skulle på besøkt til bestemor....Vi reddet nok bestemora fra ulven denne kvelden vi.

Timen gikk så alt for fort. vi avsluttet med litt slå på ringen, før alle ble hentet!

Takk til skuespillerne:
Kristian som Gullhår.
Ragna som Korse og Julie som Reveenka.
Eivind som trollet.
Ingeborg som bestemor.
Sigrid som Rødhette.

NB: Alvin fant ikke lykta si (det var bestemora si lykt) og den var grå med hjerter på døra.
Fint om den som tok den med seg hjem tar den med på øving og gir tilbake.

3.parti:
De eldste danserne hadde øving med vanskelige danser og pizza fra Pizzabakeren. De så også på bilder fra Stiklestadturen. Det er en stor og flink gjeng med dansere vi har nå, 23 dansere kom på denne øvingen! 3.parti fikk også utdelt loddlistene sine, mens 2.og 3.parti vil få det på neste uke.


Birgitte

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar