VELKOMMEN!

Dette er en blogg for alle dansere som går, har gått eller vil gå i leikarringen, for alle foreldre til dansere og for andre interesserte.
Husk at det kan ligge mer (bilder og linker) under hver "les mer" på slutten av hvert innlegg. VELKOMMEN!

mandag 19. august 2013


Leikarringens fremsyningsdansere har vært på STIKLESTADIR!


 16.-18.august dro 18 dansere 5 foreldre, leder og vår faste bussjåfør Robert Holme på leikarringens årlige høsttur. I år gikk den til Stiklestad. Vi har hatt en fantastisk helg sammen.

Turen gikk først til Tyholttårnet hvor vi spiste Pizza, deretter var vi to timer på Vitensenteret før vi ankom Stiklestad på kvelden. Vi fikk utdelt klær og var vikingerhele helgen. Vi spiste som vikinger, levde (nesten) som vikinger og lærte veldig mye historie. Det ble opplæring i  runeskrift, pil- og buestkyting (historisk), smykke og skinnpunger ble produsert, mat tilberedt og vikingeleker / konkurranser som de har funnet belegg for/beskrevet i Snorres sagaer. vi fikk omvisning i Stiklestadir kirke, der Olavssteinen ligger under alteret (bygd på det stedet de mener Olav Haraldsson / den hellige ble drept. Vi har fått oppleve gilde hvor vi og de vi ble invitert av gikk inn i roller og befant oss på fest med de norrøne gudene og vi har sovet på rekke og rad på saueskinn. FOR EN OPPLEVELSE!
Vi er takknemlige for de oppvartingen de ansatte på Stiklestadir har gitt oss, et STORT minne for livet!

Takk for ei fin helg!
Vil du se flere bilder? Trykk HER!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar